FAKTA

Fakta om Danmarks deltagelse i Horizon Europe

De danske forsknings- og innovationsmiljøer deltager gerne i internationale forsknings- og innovationsprojekter. Det viser de seneste tal om dansk deltagelse i Horizon Europe.

I de første to år af Horizon Europe er Danmark især aktiv inden for de forsknings- og innovationsprogrammer, der efterspørger løsninger på de store globale udfordringer, støtter forskning i verdensklasse og giver mulighed for international forskermobilitet.

Nøgle tal for Danmarks deltagelse i Horizon Europe

  • 800 deltagere fra Danmark er med i 569 Horizon Europe-projekter
  • Hvert 8. Horizon Europe-projekt er med deltagelse fra Danmark
  • 481 deltagere fra Danmark er med i internationale forsknings- og innovationsprojekter finansieret under programmerne "Globale udfordringer og "Europæisk industriel konkurrenceevne"
  • 273 deltagere fra Danmark er med i projekter finansieret under programmet "Videnskabelig Topkvalitet"
  • Danmark samarbejder i Horizon Europe-projekter mest med følgende fem lande: Tyskland, Spanien, Italien, Holland og Belgien
  • Succesraten for ansøgninger med dansk deltagelse er 22,46 %, mens den gennemsnitlige europæiske succesrate er 16,14 %.

 

 

VIDSTE DU

img

Lyt til podcast om Horizon Europe

Tre nye podcast giver forskellige perspektiver på Horizon Europe. Lyt med og hør om Horizon Europe set fra en virksomhed, et medlem af referencegrupperne og en embedskvinde i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Rigtig god fornøjelse!

img

Koordinatorer kan få gratis eksperthjælp til deres ansøgning

Via præevalueringsordningen kan koordinatorer få en grundig og uvildig vurdering af deres udkast til en ansøgning af to eksperter. Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

img

Faktablad: Sådan får du styr på impact i Horizon Europe

Hvad er impact? Og hvordan beskriver du det i din ansøgning? Det kan du nu læse mere om i vores seneste faktablad Sådan får du styr på impact i Horizon Europe. Download faktabladet fra Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside om Horizon Europe.

img

NCP betyder National Contact Point

EU-medlemslande og associerede lande skal tilbyde national rådgivning om Horizon Europe. Ordningen bygger på tæt dialog mellem medlemslandene og Europa-Kommissionen og skal sikre kvalificeret rådgivning af ansøgere. Herhjemme udgør 15 NCP’ere for Horizon Europe kernen i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens og EuroCenters rådgivning, og som NCP’er indgår vi i et tæt samarbejde med lokale og regionale EU-rådgivere for at styrke den samlede danske EU-rådgivning. Find NCP’erne for Horizon Europe på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside

img

Ny håndbog om Horizon Europe – introduktion til regler om økonomi

Bliv klogere på de økonomiske regler i vores nye håndbog om Horizon Europe: Introduktion til regler om økonomi – budgetlægning og afrapportering. Håndbogen giver overblik over de væsentligste regler om økonomi og henvender sig til alle med interesse for Horizon Europe. Hent håndbogen på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside om Horizon Europe.