BAGGRUND
Virksomhedernes gode råd
- Det, der gjorde en forskel for os, var, at vi brugte en ekstern partner til ansøgningen.
- Søg hjælp – afsøg muligheden for, hvem man kan spørge, hvis man har brug for hjælp, og hvis der opstår problemer.
- Vær opmærksom på de kulturelle forskelle, og hav en, der kan hjælpe med at forstå - en, som har forståelse for ens egen kulturelle baggrund. Man skal ikke undervurdere de kulturelle forskelle.
Claus H. Ibsen, Manager of Research and Development, Vestas Aircoil
- Du skal associere dig med en partner, der kender systemet rent ansøgningsmæssigt
- Du skal have en projektidé, der er ambitiøs og krystalklar – og en forretningsplan, der er ambitiøs og unik. Der skal være noget nyt.
- Når du går i gang med ansøgningen, så sørg for at have ressourcer i virksomheden til at gøre det ordentligt. Ellers spilder du både din egen og EU’s tid.
Michael Jensen, Chief Commercial Officer, Unibio
- Sørg for at have fokus på at sikre IP rettigheder til det produkt eller den teknologi/idé, der udvikles i projektet, såfremt det er vigtigt for din virksomhed.
- Du skal ikke nødvendigvis afsløre alle jeres forretningshemmeligheder, men der er klart et større udbytte for din virksomhed, hvis alle projektdeltagere deler viden i projektet.
- Mange forskere vil gerne støtte op om mere kommercielle projekter – særligt hvor der er fokus på den grønne omstilling, klima og bæredygtighed. Dette giver mulighed for nogle meget spændende samarbejder med universiteterne.
Søren Kjærulff, direktør, Fermbiotics
Brug rådgiverne i EU-DK Support eusupport.dk - læs mere nedenfor.
Rådgivernetværket EU-DK Support
GRATIS HJÆLP TIL VIRKSOMHEDER
Rundt om i landets Erhvervshuse og i de regionale EU-kontorer kan du finde folk, der kvit og frit vil hjælpe dig med at finde rundt i Horizon 2020. Gå ind på eusupport.dk og find en rådgiver tæt på dig.
VIDSTE DU

Rådgivernetværket EU-DK Support hjælper gratis
Rundt om i landets Erhvervshuse og i de regionale EU-kontorer kan du finde rådgivere, der kvit og frit vil hjælpe dig med at finde rundt i Horizon 2020. Gå ind på eusupport.dk og find en rådgiver tæt på dig. Styrelsen for Forskning og Uddannelse bistår også virksomheder – du finder os på ufm.dk/h2020/vejledning

Vi har udgivet fem videoer med virksomheder i Horizon 2020
Fem danske virksomheder fortæller om værdien ved at deltage i europæiske forsknings- og innovationsprojekter. I videoerne kan du møde Ballard, Ennogie, Blue Ocean Robotics, Nordic BioScience og Holo. Se videoerne på ufm.dk/h2020/virksomhed

Otte ud af ti virksomheder er tilfredse med Horizon 2020
Det viser en ny analyse om danske virksomheders erfaringer med at deltage i Horizon 2020, udgivet af Styrelsen for Forskning og Uddannelse i november 2019. Find analysen og det tilhørende casekatalog med interviews med fem virksomheder på ufm.dk/h2020/publikationer

Virksomheder kan søge støtte til højrisiko-idéer
Har din virksomhed højrisikoi-déer med tilsvarende højt potentiale for vækst? Så tjek mulighederne i EIC Accelerator Pilot-programmet. Virksomheder kan blandt andet søge op til 2,5 millioner euro i støtte til projekter på maksimalt to år. Der er fire deadlines i 2020: 8/1, 18/3, 19/5 og 7/10. Læs mere: bit.ly/EICpilot